Alles over de miraDry behandeling - Dry Nederland
244
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-244,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

miraDry

Hoe werkt de miraDry?

 

De miraDry werkt als een soort selectieve magnetron waarbij door heel nauwkeurige electromagnetische straling die laag in de huid waar de zweetklieren zich bevinden wordt verwarmd. Deze straling is goed onderzocht en niet gevaarlijk voor de gezondheid.

 

Tijdens en na de verwarming wordt de opperhuid huid beschermd door een sterke koeling, terwijl het onderliggend vet en de verdunde verdoving (zie hoe gaat de behandeling) als isolatie werkt. Door de nauwkeurige en selectieve warmte worden de meeste zweetklieren vernietigd met als gevolg een sterke afname van het zweten.

 

Er is een direct effect (hier naar verwijzen vanuit de homepagina) en omdat zweetklieren niet teruggroeien, is dit effect blijvend. Vanuit recent onderzoek blijkt een gemiddelde afname van 80 tot 90%, welke na twee jaar nog onveranderd aanwezig was. Onze eigen ervaring is dat na een behandeling ongeveer 80% van de mensen tevreden is met het behandelresultaat. Na twee behandelingen is dit 90%.

 

Resultaten kunnen uiteraard van persoon tot persoon verschillen. Het vernietigen van de zweetklieren onder de oksels heeft geen effect op het koelvermogen van het lichaam, omdat de oksels hier maar 1% aan bijdragen. Omdat er een lokale behandeling plaatsvindt, treedt compensatiezweten niet op.

Hoe gaat de behandeling?

 

De huid wordt schoongemaakt met alcohol;

 

De huid wordt verdoofd met een in fysiologisch zout opgeloste verdoving. Deze verdunde verdoving wordt ook wel tumescente verdoving genoemd. Door de verdunde verdoving wordt de huid opgetild en is de behandeling veiliger en op een hoger niveau uit te voeren.

 

Er wordt een soort plaktatoeage met een patroon op maat (afhankelijk van vorm en grootte van de oksel) aangebracht

 

Nauwkeurig wordt de okselhuid volgens het patroon behandeld met het handstuk van de miraDry. Door het patroon te volgen weet je heel zeker dat je het hele gebied waar de zweetklieren zich bevinden behandelt.

De behandeling zelf is niet belastend, alhoewel u soms wel enige warmte of soms een steek kunt voelen. Als er teveel warmte wordt gevoeld tijdens de behandeling wordt bij verdoofd.

 

In onze ervaring is bij goede verdoving heftige pijn tijdens behandeling niet noodzakelijk!

 

Onze ervaring is dat u tijdens de behandeling voelt dat de huid iets aangezogen wordt maar dat dit niet als pijnlijk wordt ervaren.

 

Na de behandeling

 

Het effect van de verdoving houdt ongeveer 3 – 4 uur aan.

 

De eerste nacht na de behandeling voelt de huid in de regel branderig aan. Dit is te verminderen door het gebruik van ibuprofen en koeling door middel van coldpacks.

 

De eerste dagen na de behandeling is er zwelling van de oksels: “het voelt alsof er tennisballen onder de oksels zitten”.

 

In de periode van enkele maanden na de behandeling kunnen er wat dove plekken onder oksel en aan de binnenzijde van de bovenarmen ontstaan of kleine bultjes. Deze verdwijnen geleidelijk.

 

Werkzaamheden hoeven in de regel niet te worden onderbroken. Zwaardere inspanning, zoals sporten, kan al weer na een paar dagen. Zoals u kunt lezen is de behandeling weinig belastend veilig en direct blijvend effectief. De beschrijving hier is beperkt. Als u kiest voor de behandeling krijgt u uiteraard aanvullende uitgebreide informatie en instructies van ons.