miraDry de permanente oplossing tegen okselzweten bij miraDry expert dermatoloog Wim Venema in Amersfoort en Assen.

DARE TO REVEAL YOURSELF

MEER OVER OKSELZWETEN

Zweetklieren vormen een belangrijk deel van onze huid.  Zij dienen vooral voor temperatuurregulatie. Ook is zweet belangrijk als het gaat om seksuele aantrekking. Echter, te veel zweten wordt vaak als zeer hinderlijk ervaren, werkt stigmatiserend en kan leiden tot sociaal isolement. Geurend zweet wordt zeer onterecht door de omgeving al snel gezien als bewijs van onvoldoende lichamelijke verzorging. Natte transpiratie wordt vaak gezien als teken van angst en lagere betrouwbaarheid. Of transpiratie als storend wordt ervaren, is uiteraard sterk afhankelijk van persoon, omgeving en situatie waarin je verkeert.

 

Ondanks dat veel mensen last hebben van overmatig zweten wordt er uit gene weinig over gesproken. Een meer anoniem medium als internet lijkt een hele goede mogelijkheid om met anderen in contact te komen die hetzelfde probleem treft. Maar zelfs daar wordt je geconfronteerd met grote terughoudendheid om over het probleem te praten. Een goede website met veel formatie is www.overmatigzweten.nl

 

 

 

 

DIRECT CONTACT

Submitting Form...

The server encountered an error.

Bericht verzonden

Zweetklieren

Zweetklieren liggen ongeveer 4 mm onder de huid in de diepe lederhuid en het hoge vetweefsel. Zij hebben hun uitvoergang in de opperhuid.

 

Er zijn twee verschillende soorten zweetklieren:

 

1.       Apocriene zweetklieren: Dit zijn de zweetklieren die vooral in de plooien zijn gelegen en die een belangrijke rol spelen in de geur. Deze klieren produceren talgrijk zweet (beetje vettig), wat door bacteriën wordt omgezet in afvalproducten die de kenmerkende geur geven. Deze geur kan een grote (seksuele) aantrekkingskracht uitoefenen. Als de geur sterk is, kan deze juist ook afstoten.

 

2.       Eccriene zweetklieren: Dit zijn de zweetklieren die vooral het kenmerkende heldere vocht produceren. Deze klieren zijn erg belangrijk voor de temperatuurregulatie van de huid en dus het lichaam. Functioneren zij te sterk, dan krijg je last van “klotsende” oksels, zweterige handdruk of glipt het stuur makkelijk uit je handen

 

De meeste mensen met overmatig zweten doen dat onder hun oksels, handen of voeten, maar natuurlijk kan het ook voorkomen op het voorhoofd of andere lichaamsdelen. Als overmatig transpireren over het hele lichaam plaatsvindt kan dit een aanwijzing zijn voor een onderliggende ziekte en is het altijd verstandig om de huisarts hierover te raadplegen.

 

Overmatig zweten

Hoe komt het dat je overmatig gaat zweten? Het is niet zo dat er meer zweetklieren aanwezig zijn bij mensen die extra zweten onder hun oksels. Waarschijnlijk staat de zenuw die de zweetklieren te scherp afgesteld.  Deze activiteit staat onder invloed van het sympathische zenuwstelsel. Dit systeem wordt onder invloed van stress geactiveerd. Ook lichamelijke inspanning wordt door het lichaam als stress gezien. Bij stress komen er adrenaline en hierop lijkende stoffen vrij die het sympathische systeem actiever maken. Je kunt je dus goed voorstellen dat het realiseren van zweten via de toename van stress het zweten alleen maar erger maakt. Je herkent het vast wel: je voelt dat je gaat zweten waardoor het nog erger wordt!

 

De miraDry

 

De miraDry is een effectieve, blijvende niet invasieve en dus veilige behandeling voor okselzweten. Hiermee wordt een grote reductie van axillaire hyperhidrose verkregen. De veiligheid en effectiviteit zijn zo groot dat in de Verenigde Staten een FDA keurmerk is afgegeven. Nu wordt deze revolutionaire behandeling door DRY aangeboden!

 

LEES MEER

Axillair hyperhidrose

 

Overmatig okselzweten wordt ook wel axillaire hyperhidrose genoemd. Natte en sterk geurende oksels worden vaak gezien als teken van onverzorgdheid of uiting van angst. De oorzaak is echter meestal een te actief reagerende nervus sympathicus de zenuw die de zweetklieren in de oksel aanstuurt. Vaak wordt het probleem gemaskeerd en uit gene kan isolement ontstaan. Dit leidt tot gemiste kansen!

 

LEES MEER

Quisque a felis velgst nisl scelerisque ornare